Black Christmas

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK5

Naam recept

Black Christmas

Brouwdatum

Biertype

Porter (Baltisch)

Volume

12,5 l

Begin SG

1,071 SG

Berekende kleur (Morey)

49 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

26 IBU

Brouwzaalrendement

75,0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

11,50 l

Water uit Zutphen

6,71 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

66 mg/l

12 mg/l

66 mg/l

215 mg/l

94 mg/l

41 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

2,045 kg

Pale Ale mout

Dingemans

7 EBC

72,3 %

1,980 kg

Pilsmout

Dingemans

3 EBC

70,0 %

0,102 kg

Zwarte mout

Dingemans

1400 EBC

3,6 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

50,0 °C

2 min.

30 min.

2,8 l/kg

Amylaserust

69,0 °C

15 min.

30 min.

2,8 l/kg

Uitmaischen

78,0 °C

10 min.

10 min.

2,8 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

10,0 g

Pacifica

bellen

5,5%

60 min.

11,6 IBU

10,0 g

Nugget

bellen

13,0%

30 min.

14,0 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11,0 g

SafBrew Ale (S-33)

bovengist


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS