Basis
Omschrijving |
Waarde |
Kenmerk |
MK17 |
Naam recept |
Chasing Hammer/Beschuit met muisjes |
Brouwdatum |
12-03-2017 |
Biertype |
Amerikaans tarwebier |
Volume |
10,0 |
Begin SG |
1,039 SG |
Eind SG |
1,011 SG |
Schijnbare vergistingsgraad |
71,8% |
Alcoholgehalte |
3,6 vol.% |
Berekende kleur (Morey) |
10 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) |
22 IBU |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Kooktijd |
90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid |
Ingrediënt |
10,00 l |
Water uit Hoogezand |
5,36 l |
Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca |
Mg |
Na |
HCO3 |
Cl |
SO4 |
62 mg/l |
5 mg/l |
23 mg/l |
232 mg/l |
39 mg/l |
21 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid |
Naam |
Mouterij |
Kleur |
% |
1,000 kg |
Swaen Ale |
The Swaen |
3 EBC |
64,1 % |
0,500 kg |
Tarwemout. donker |
Weyermann |
15 EBC |
32,1 % |
0,045 kg |
Biscuit |
Dingemans |
50 EBC |
2,9 % |
0,015 kg |
Anijssuiker |
Supermarkt |
0 EBC |
1,0 % |
Maischschema
Omschrijving |
Temperatuur |
Stap tijd |
Rust tijd |
Beslagdikte |
Beta-amylaserust |
62,0 °C |
1 min. |
10 min. |
6,5 l/kg |
Alfa-amylaserust |
72,0 °C |
15 min. |
45 min. |
6,5 l/kg |
Uitmaischen |
78,0 °C |
10 min. |
5 min. |
6,5 l/kg |
Hop
Hoeveelheid |
Naam |
Type |
% alfazuur |
Kooktijd/toevoeging |
IBU |
5,0 g |
Nugget |
bellen |
15,0% |
60 min. |
22,5 IBU |
Gist
Hoeveelheid |
Naam |
Type |
11,0 g |
SafBrew Ale (S-33) |
bovengist |
Vergisting
Kenmerk |
Waarde |
Starttemp. vergisting |
18,0 °C |
Max. temp. hoofdvergisting |
20,0 °C |
Eind temp. hoofdvergisting |
20,0 °C |
Eind SG hoofdvergisting |
1,012 SG |
Schijnbare vergistingsgraad |
69,2% |
Start nagisting |
19-03-2017 |
Temp. nagisting |
20,0 °C |
Start lagering |
19-03-2017 |
Temp. lagering |
0,0 °C |