Chasing Hammer

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK17

Naam recept

Chasing Hammer/Beschuit met muisjes

Brouwdatum

12-03-2017

Biertype

Amerikaans tarwebier

Volume

10,0

Begin SG

1,039 SG

Eind SG

1,011 SG

Schijnbare vergistingsgraad

71,8%

Alcoholgehalte

3,6 vol.%

Berekende kleur (Morey)

10 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

22 IBU

Brouwzaalrendement

80,0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

10,00 l

Water uit Hoogezand

5,36 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

62 mg/l

5 mg/l

23 mg/l

232 mg/l

39 mg/l

21 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

1,000 kg

Swaen Ale

The Swaen

3 EBC

64,1 %

0,500 kg

Tarwemout. donker

Weyermann

15 EBC

32,1 %

0,045 kg

Biscuit

Dingemans

50 EBC

2,9 %

0,015 kg

Anijssuiker

Supermarkt

0 EBC

1,0 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Beta-amylaserust

62,0 °C

1 min.

10 min.

6,5 l/kg

Alfa-amylaserust

72,0 °C

15 min.

45 min.

6,5 l/kg

Uitmaischen

78,0 °C

10 min.

5 min.

6,5 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

5,0 g

Nugget

bellen

15,0%

60 min.

22,5 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11,0 g

SafBrew Ale (S-33)

bovengist

Vergisting

Kenmerk

Waarde

Starttemp. vergisting

18,0 °C

Max. temp. hoofdvergisting

20,0 °C

Eind temp. hoofdvergisting

20,0 °C

Eind SG hoofdvergisting

1,012 SG

Schijnbare vergistingsgraad

69,2%

Start nagisting

19-03-2017

Temp. nagisting

20,0 °C

Start lagering

19-03-2017

Temp. lagering

0,0 °C


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS