El Chípa

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK4

Naam recept

El Chípa

Brouwdatum

Biertype

Amerikaanse IPA

Volume

15.0 l

Begin SG

1.068 SG

Berekende kleur (Morey)

9 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

85 IBU

Brouwzaalrendement

71.0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

10.00 l

Water uit Zutphen

13.99 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

66 mg/l

12 mg/l

66 mg/l

215 mg/l

94 mg/l

41 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

5.000 kg

Pilsmout

Dingemans

3 EBC

91.7 %

0.400 kg

Gele basterdsuiker

Supermarkt

5 EBC

7.3 %

0.050 kg

Bruine basterdsuiker

Supermarkt

35 EBC

0.9 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Beta-amylaserust

62.0 °C

1 min.

20 min.

2.0 l/kg

Alfa-amylaserust

72.0 °C

15 min.

30 min.

2.0 l/kg

Uitmaischen

78.0 °C

10 min.

5 min.

2.0 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

46.0 g

Hallertauer

pellets

4.8%

60 min.

37.6 IBU

20.0 g

Nugget (D)

pellets

11.0%

45 min.

33.6 IBU

20.0 g

Amarillo

bellen

8.9%

30 min.

14.1 IBU

25.0 g

Target

pellets

11.0%

koudhop

0.0 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11.0 g

SafBrew Ale (S-33)

bovengist


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS