GreenHouseBlonde

This recipe is only available in Dutch. Since there's no line with more than 3 words, Google Translate is your friend ;)

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK15

Naam recept

GHB (Greenhouse Hoppy Blonde)

Brouwdatum

13-07-2016

Biertype

Blond

Volume

37.0 l

Begin SG

1.057 SG

Berekende kleur (Morey)

18 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

27 IBU

Brouwzaalrendement

80.0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

30.00 l

Water uit Hoogezand

23.47 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

62 mg/l

5 mg/l

23 mg/l

232 mg/l

39 mg/l

21 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

6.000 kg

Pale mout

Weyermann

6 EBC

74.5 %

0.250 kg

Aroma 150

Dingemans

150 EBC

3.1 %

0.250 kg

Turfgerookte mout

Onbekend

5 EBC

3.1 %

0.100 kg

Special B

Dingemans

350 EBC

1.2 %

1.450 kg

Kristalsuiker

Supermarkt

0 EBC

18.0 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

50.0 °C

2 min.

30 min.

4.5 l/kg

Amylaserust

69.0 °C

15 min.

30 min.

4.5 l/kg

Uitmaischen

78.0 °C

10 min.

10 min.

4.5 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

20.0 g

Hallertau Mittelfrüh

pellets

2.3%

60 min.

4.1 IBU

20.0 g

Perle

pellets

8.0%

60 min.

14.3 IBU

20.0 g

Pacifica

bellen

5.5%

60 min.

8.9 IBU

20.0 g

Nugget

bellen

13.0%

koudhop

0.0 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11.0 g

SafBrew Ale (S-33)

bovengist


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS