Half-Hatchet

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK16

Naam recept

Half-Hatchet

Brouwdatum

09-11-2016

Biertype

Porter (Baltisch)

Volume

41,0 l

Begin SG

1,084 SG

Berekende kleur (Morey)

71 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

29 IBU

Brouwzaalrendement

80,0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

30,76 l

Water uit Hoogezand

32,31 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

62 mg/l

5 mg/l

23 mg/l

232 mg/l

39 mg/l

21 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

12,000 kg

Pilsmout

Dingemans

3 EBC

86,0 %

0,500 kg

Cara 350

Dingemans

350 EBC

3,6 %

0,250 kg

Black Swaen Barley

Unibrew

1100 EBC

1,8 %

0,250 kg

Carafa Special III

Weyermann

1400 EBC

1,8 %

0,100 kg

Aroma 150

Dingemans

150 EBC

0,7 %

0,100 kg

Turfgerookte mout

Onbekend

5 EBC

0,7 %

0,750 kg

Kristalsuiker

Supermarkt

0 EBC

5,4 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

50,0 °C

2 min.

30 min.

0,8 l/kg

Amylaserust

69,0 °C

2 min.

30 min.

1,5 l/kg

Uitmaischen

78,0 °C

2 min.

10 min.

2,4 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

50,0 g

Hallertau Mittelfrüh

pellets

2,5%

60 min.

9,4 IBU

10,0 g

Pacific Jade

bellen

13,0%

60 min.

8,9 IBU

10,0 g

Nugget

bellen

15,0%

60 min.

10,3 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

22,0 g

SafBrew Ale (S-33)

bovengist


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS