Indian Summer

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK7

Naam recept

Indian Summer

Brouwdatum

Biertype

Engelse India Pale Ale

Volume

12,5 l

Begin SG

1,065 SG

Berekende kleur (Morey)

23 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

52 IBU

Brouwzaalrendement

75,0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

11,50 l

Water uit Zutphen

6,65 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

66 mg/l

12 mg/l

66 mg/l

215 mg/l

94 mg/l

41 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

2,659 kg

Pilsmout

Dingemans

3 EBC

70,0 %

0,949 kg

Münchenermout

Dingemans

15 EBC

25,0 %

0,190 kg

Cara 160

Dingemans

160 EBC

5,0 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

50,0 °C

2 min.

30 min.

3,0 l/kg

Amylaserust

69,0 °C

15 min.

30 min.

3,0 l/kg

Uitmaischen

78,0 °C

10 min.

10 min.

3,0 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

18,3 g

Pacific Jade

bellen

13,0%

60 min.

51,9 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11,5 g

Saflager Lager (W-34/70)

ondergist


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS