My First RIS (MFR)

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK8

Naam recept

MFR

Brouwdatum

Biertype

Stout (Imperial Russian)

Volume

17,0 l

Begin SG

1,091 SG

Berekende kleur (Morey)

177 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

67 IBU

Brouwzaalrendement

75,0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

56,66 l

Water uit Hoogezand

-28,84 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

62 mg/l

5 mg/l

23 mg/l

232 mg/l

39 mg/l

21 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

4,974 kg

Pale Ale mout

Dingemans

7 EBC

68,6 %

0,711 kg

Chocolademout

Dingemans

900 EBC

9,8 %

0,711 kg

Cara 250

Dingemans

250 EBC

9,8 %

0,568 kg

Aroma 150

Dingemans

150 EBC

7,8 %

0,284 kg

Zwarte mout

Dingemans

1400 EBC

3,9 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

50,0 °C

2 min.

30 min.

3,0 l/kg

Amylaserust

69,0 °C

2 min.

30 min.

5,3 l/kg

Uitmaischen

78,0 °C

2 min.

10 min.

7,8 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

16,9 g

Green Bullet

bellen

13,5%

60 min.

35,5 IBU

15,1 g

Pacific Gem

bellen

15,0%

30 min.

17,9 IBU

13,3 g

Nugget

bellen

13,0%

30 min.

13,7 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11,5 g

Saflager Lager (W-34/70)

ondergist


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS