On Higher Sands

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK6

Naam recept

On Higher Sands

Brouwdatum

Biertype

Old Ale

Volume

12,5 l

Begin SG

1,073 SG

Berekende kleur (Morey)

85 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

39 IBU

Brouwzaalrendement

75,0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

11,50 l

Water uit Zutphen

6,93 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

66 mg/l

12 mg/l

66 mg/l

215 mg/l

94 mg/l

41 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

2,992 kg

Pale Ale mout

Dingemans

7 EBC

72,3 %

1,035 kg

Münchenermout

Dingemans

15 EBC

25,0 %

0,355 kg

Chocolademout

Dingemans

900 EBC

8,6 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

50,0 °C

2 min.

30 min.

2,6 l/kg

Amylaserust

69,0 °C

15 min.

30 min.

2,6 l/kg

Uitmaischen

78,0 °C

10 min.

10 min.

2,6 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

14,0 g

Green Bullet

bellen

13,5%

60 min.

39,5 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11,0 g

SafBrew Ale (S-33)

bovengist


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS