Opstandig

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK10

Naam recept

Opstandig

Brouwdatum

Biertype

Witbier

Volume

40.0 l

Begin SG

1.045 SG

Berekende kleur (Morey)

9 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

14 IBU

Brouwzaalrendement

83.0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

34.76 l

Water uit Zutphen

22.43 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

66 mg/l

12 mg/l

66 mg/l

215 mg/l

94 mg/l

41 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

3.902 kg

Pale Ale mout

Dingemans

7 EBC

53.3 %

3.415 kg

Lichte tarwemout

Dingemans

3 EBC

46.7 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

50.0 °C

2 min.

30 min.

1.7 l/kg

Amylaserust

67.0 °C

2 min.

30 min.

2.9 l/kg

Uitmaischen

78.0 °C

2 min.

10 min.

4.8 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

19.5 g

E.K. Golding

bellen

4.9%

60 min.

7.2 IBU

14.6 g

Nugget

bellen

13.0%

30 min.

7.3 IBU

19.5 g

Pacific Gem

bellen

15.0%

koudhop

0.0 IBU


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS