Red Capricorn

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK3

Naam recept

bok

Brouwdatum

30-01-2014

Biertype

Bockbier

Volume

21,0 l

Begin SG

1,069 SG

Berekende kleur (Morey)

40 EBC

Berekende bitterheid (Tinseth)

28 IBU

Brouwzaalrendement

80,0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

20,00 l

Water uit Hoogezand

9,95 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

62 mg/l

5 mg/l

23 mg/l

190 mg/l

39 mg/l

21 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

4,500 kg

Münchner I

Weyermann

15 EBC

72,0 %

1,000 kg

Cara-red

Weyermann

40 EBC

16,0 %

0,750 kg

Amber mout

Thomas Fawcett and Sons

112 EBC

12,0 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

50,0 °C

2 min.

30 min.

3,2 l/kg

Amylaserust

67,0 °C

15 min.

45 min.

3,2 l/kg

Uitmaischen

78,0 °C

10 min.

10 min.

3,2 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

25,0 g

Hallertauer

pellets

4,5%

60 min.

16,5 IBU

25,0 g

Hallertauer

pellets

4,5%

30 min.

8,4 IBU

25,0 g

Hallertauer

pellets

4,5%

10 min.

3,3 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11,5 g

SafLager West European Lager (S-23)

ondergist


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS