Ricing Sun

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK11

Naam recept

Ricing Sun

Brouwdatum

Biertype

Overige bieren

Volume

50.0 l

Begin SG

1.057 SG

Berekende kleur (Morey)

42 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

42 IBU

Brouwzaalrendement

80.0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

42.76 l

Water uit Hoogezand

21.06 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

62 mg/l

5 mg/l

23 mg/l

232 mg/l

39 mg/l

21 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

6.000 kg

Pale Ale mout

Dingemans

7 EBC

56.7 %

1.000 kg

Basmatirijst

Supermarkt

1 EBC

9.5 %

0.400 kg

Cara 250

Dingemans

250 EBC

3.8 %

0.250 kg

Lichte tarwemout

Dingemans

3 EBC

2.4 %

0.230 kg

Zwarte mout

Dingemans

1400 EBC

2.2 %

0.200 kg

Cara 160

Dingemans

160 EBC

1.9 %

2.500 kg

Kristalsuiker

Supermarkt

0 EBC

23.6 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

50.0 °C

2 min.

30 min.

2.0 l/kg

Amylaserust

69.0 °C

2 min.

30 min.

3.6 l/kg

Uitmaischen

78.0 °C

2 min.

10 min.

5.3 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

20.0 g

Green Bullet

bellen

13.5%

60 min.

16.2 IBU

20.0 g

Pacific Gem

bellen

15.0%

60 min.

18.0 IBU

10.0 g

Nugget

bellen

13.0%

60 min.

7.8 IBU

10.0 g

Pacifica

bellen

5.5%

koudhop

0.0 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

13.0 g

SafBrew Ale (S-33)

bovengist


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS