Seven Seas of Rye

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK12

Naam recept

Seven seas of Rhye

Brouwdatum

27-09-2015

Biertype

Overige bieren

Volume

24.0 l

Begin SG

1.080 SG

Berekende kleur (Morey)

27 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

52 IBU

Brouwzaalrendement

79.2 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

25.00 l

Water uit Water

11.38 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

5.000 kg

Pale Ale mout

Dingemans

7 EBC

60.6 %

2.000 kg

Roggemout

Weyermann

7 EBC

24.2 %

0.500 kg

Cara 160

Dingemans

160 EBC

6.1 %

0.750 kg

Kristalsuiker

Supermarkt

0 EBC

9.1 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Amylaserust

67.0 °C

1 min.

60 min.

3.3 l/kg

Uitmaischen

78.0 °C

10 min.

10 min.

3.3 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

20.5 g

Green Bullet

bellen

13.5%

first wort hop

35.0 IBU

20.0 g

Pacific Jade

bellen

13.0%

30 min.

15.2 IBU

20.0 g

Pacifica

bellen

5.5%

0 min.

2.1 IBU

10.0 g

Pacific Gem

bellen

15.0%

koudhop

0.0 IBU

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

11.0 g

SafBrew Ale (S-33)

bovengist


2017 :: Hammer and an Ale :: powered by GetSimple CMS